Recept
« Terug naar recepten
Roti masala met lamsvlees
PT135M
Roti masala met lamsvlees
Lekker Surinaams gerecht
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti masala met lamsvlees te bereiden
- Bestrooi het vlees met zout en peper en rooster het op een contactgril / barbeque 10 minuten rondom bruin.
- Zet een ovenvaste braadpan met deksel op de barbeque of gewoon op het gasfornuis en verwarm deze.
- Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm.
- Giet een scheutje olie in de warme pan.
- Schep het vlees, de ui, tomaat, knoflook, kerrie, zout en peper erdoor en bak tot de ui begint te kleuren.
- Giet de bouillon erbij.
- Leg de deksel op de pan en laat langzaam garen.
- Hak de gele pepers fijn met het zaadlijst.
- Voeg de aardappelblokjes en gele peper toe aan het vlees.
- Verdeel de hele eieren en kousenband erover en stoof afgedekt 1-1,5 uur op matig vuur.
- Roer af en toe om.
- Neem de deksel de laatste 30 van de stooftijd van de pan en laat het vocht iets inkoken
- Het gerecht is klaar als het vlees zacht is.
- Lep op borden de roti vellen of tortilla wraps en schep daarop het lamsgerecht, een heerlijk recept.