KookJij

Roti masala met lamsvlees

Lekker Surinaams gerecht
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Surinaamse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roti masala met lamsvlees te bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en rooster het op een contactgril / barbeque   10 minuten rondom bruin.
  2. Zet een ovenvaste braadpan met deksel  op de barbeque of gewoon op het gasfornuis en verwarm deze.
  3. Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm.
  4. Giet een scheutje olie in de warme pan.
  5. Schep het vlees, de ui, tomaat, knoflook, kerrie, zout en peper erdoor en bak tot de ui begint te kleuren.
  6. Giet de bouillon erbij.
  7. Leg de deksel op de pan en laat langzaam garen.
  8. Hak de gele pepers fijn met het zaadlijst.
  9. Voeg de aardappelblokjes en gele peper toe aan het vlees.
  10. Verdeel de hele eieren en kousenband erover en stoof afgedekt  1-1,5 uur op matig vuur.
  11. Roer af en toe om.
  12. Neem de deksel de laatste 30 van de stooftijd van de pan en laat het vocht iets inkoken 
  13. Het gerecht is klaar als het vlees zacht is.
  14. Lep op borden de roti vellen of tortilla wraps en schep  daarop het lamsgerecht, een heerlijk recept.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst