Recept
« Terug naar recepten
Rozen met amandelcréme en frambozen
PT75M
Rozen met amandelcréme en frambozen
Een heerlijk rozen met amandelcréme en frambozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozen met amandelcréme en frambozen te bereiden
Los de gist op in de lauwe melk met een lepeltje suiker. Laat 10 minuten rusten. Meng de bloem met een snufje zout, de suiker, de eieren, de gesmolten boter en de citroenschil. Meng goed door elkaar en giet er geleidelijk de melk met de gist bij. Bewerk dit deeg 15 minuten met je handen tot je een homogene pasta hebt. Laat het deeg afgedekt 2 uur rijzen. Rooster de amandelen enkele minuten in de oven. Laat ze afkoelen en hak ze fijn met de suiker. Bewerk de boter tot ze zacht is, voeg de amandelen en suiker toe met de amandel essence. Bewerk dit mengsel tot je een créme hebt. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40x36 cm. Bestrijk met de créme en snijd 6 stukken van 6 centeimeter breed en 40 centimeter lang. Langs een zijde van elke strook maak je schuine insnijdingen van 2 centimeter op 5 centimeter van elkaar. Rol de stroken op in de vorm van een roos en laat ze in individuele vormpjes 50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de rozen 30 minuten. Zeef de frambozen in een groentezeef en voeg de suiker toe. Bestrooi de rozen met poedersuiker. Leg wat frambozen op een bordje en leg er een roos op. Versier met de goed gewassen blaadjes van een rode roos en bestrooi met poedersuiker. Als de roos niet behandeld is kun je de blaadjes opeten.