Recept
« Terug naar recepten
Rum cake
PT30M
Rum cake
Een heerlijk rum cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Roelie Moorman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rum cake te bereiden
Roer de boter met de eieren en de suiker goed door elkaar heen en als laatste roer de rum en vanille suiker er door. Verwarm de oven voor op 180 Gr. Vet de cakevorm goed in doe dan het cakebeslag in de vorm en bak de cake dan in 75 min af. Als de cake klaar is pak je de cake uit de oven en laat hem nog 5 min afkoelen. Haal naar 5 minuten de cake uit de vorm. Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Roelie Moorman)
Ik heb dit recept zelf uitgeprobeerd en bedacht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
lekkerbekske zegt:
alkien zegt:
franeke zegt:
derbyke zegt:
lekkerbekske zegt:
Ik wacht toch even met het maken van dit recept, want in Canada is een flesje rum een 'mickey', wat 0ngeveer 375ml is en dat lijkt me toch wat teveel van het goede.
lkemper zegt:
Riet Groeneveld zegt:
Weet iemand...hoe je een mooie bovenkant kan krijgen zonder dat er een scheur in zit?? de cake is nooit mooi glad van boven, lukt mij nooit. Misschien is er een truc voor.We wachten af. Hoor het graag...gr.
lekkerbekske zegt: