KookJij

Rum cake

Een heerlijk rum cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rum cake te bereiden

Roer de boter met de eieren en de suiker goed door elkaar heen en als laatste roer de rum en vanille suiker er door. Verwarm de oven voor op 180 Gr. Vet de cakevorm goed in doe dan het cakebeslag in de vorm en bak de cake dan in 75 min af. Als de cake klaar is pak je de cake uit de oven en laat hem nog 5 min afkoelen. Haal naar 5 minuten de cake uit de vorm. Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Roelie Moorman)

Ik heb dit recept zelf uitgeprobeerd en bedacht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Ja Anna, heavenly space cake. En die Strorum brengt je nog sneller in orbit dan Ron Methusalem.
alkien

alkien zegt:
ha ha ha lol
Anna

Anna zegt:
Soort van spacecake: i'm in heaven;):p:D
alkien

alkien zegt:
hihi ja dat denk ik wel.... Zal ik de Strorum er maar niet voor gebruiken he...beetje veel alc. percentage ;)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Voor de voorzichtigheid zet ik m`n fles Ron Methusalem maar naast de cake en drink die erbij. Dat zal toch ook wel smaken.
alkien

alkien zegt:
Klinkt inderdaad lekker, maar ik wacht ook maar even verder af gezellig samen met jullie :)
derbyke

derbyke zegt:
Dat zou ook kunnen ;)
franeke

franeke zegt:
nee, geen van 20 ml, maar 'k denk zelfs zo'n hele kleintjes, die zitten meestal per 3 verpakt
derbyke

derbyke zegt:
Franeke, dat zou best mogelijk zijn, flesje van 20 ml. Nu nog de hoeveelheid van de boter en wanneer de bloem eronder gaat. Normaal bij de boter en eieren, wachten nog even af. :);):p
franeke

franeke zegt:
hey, ik denk dat die persoon bedoeld met 1 flesje.....1 klein flesje rum-essence!:)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Mijn oplossing om die scheur uit de bovenkant te krijgen is draai de cake om, dan zit die scheur onder.
Ik wacht toch even met het maken van dit recept, want in Canada is een flesje rum een 'mickey', wat 0ngeveer 375ml is en dat lijkt me toch wat teveel van het goede.
lkemper

lkemper zegt:
reactie voor Riet Groenveld. Als je het beslag in de cakevorm hebt gedaan, dan eerst zo glad mogelijk strijken met bv. een lepel, dan vanuit het midden naar de zijkanten strijken, zodat het beslag iets hoger tegen het bakblik aan zit. Daarna met de steel van de lepel in het midden over de lengte een geul trekken. en dan in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen. Succes!
Riet Groeneveld

Riet Groeneveld zegt:
We horen nog wel hoeveel van alles erin moet, ik maak het altijd met geweekte rozijnen in rum.
Weet iemand...hoe je een mooie bovenkant kan krijgen zonder dat er een scheur in zit?? de cake is nooit mooi glad van boven, lukt mij nooit. Misschien is er een truc voor.We wachten af. Hoor het graag...gr.
lkemper

lkemper zegt:
Ik wacht even tot het recept compleet is en ga het dan zeker maken en opeten.
Truusje

Truusje zegt:
Flesje rum ,vind ik een breed begrip.