*Met broodje een Burger opbouwen:broodje,blaadje sla,vlees,tomaat,kaas--->Nu eerst nog even onder de oven grill
gedurende 2 minuten om de kaas te laten smelten (rooster zo hoog mogelijk zetten en broodje zo dicht mogelijk onder de bovenste warmte-spiralen).
Serveren op bordje met opengeslagen brood-kapje en bestrooid met lenteuitjes.
Voor de liefhebbers klaarzetten :mosterd en ketchup
Recept
« Terug naar recepten
Runder-Lende-Burger met Uien-Confit
PT20M
Runder-Lende-Burger met Uien-Confit
Een heerlijk runder-lende-burger met uien-confit recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runder-Lende-Burger met Uien-Confit te bereiden
Uien-Confit :
""""""""""""""""""
*Doe de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Bak hierin de uien tot ze glazig zien en zet dan het vuur laag.De uien mogen persé niet bruinen,dus blijf goed roeren.Laat ze op laag vuur nog eens lekker nasudderen onder zo nu en dan roeren.
*Na 10 minuten sudderen suiker er bij doen en weer onder roeren aan de kook brengen (vuur mag iets hoger).Wanneer de massa weer gaat borrelen : de azijn er bij en de port.Op middelhoog vuur laten koken en goed blijven roeren.Net zo lang doorgaan totdat de vloeistof zo goed als is verdampt - 10 minuten - ,de uien zijn nu dus gecarameliseerd.De confit is nu gereed en hoeft allen nog maar op smaak gebracht te worden met peper en zout.
Warm houden voor een warme burger en laten afkoelen voor een koude burger.
#*
*Broodje doormidden snijden en beide helften licht roosteren en daarna smeren met roomboter
*Oven zetten op 210 graden Celsius
*Vlees,uien,knoflook,peper en zout kneden tot een homogene massa en hiervan 4 stevige,iets afgeplatte Burgers van maken.
*Vlees-Burgers nu 5 minuten leggen op rooster in middenstand.Na 5 minuten worden de Burgers geacht rosé-rood te zijn,na 8 minuten half-om en na 12 minuten doorbakken. (Wel even controleren)
""""""""""""""""""
*Doe de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Bak hierin de uien tot ze glazig zien en zet dan het vuur laag.De uien mogen persé niet bruinen,dus blijf goed roeren.Laat ze op laag vuur nog eens lekker nasudderen onder zo nu en dan roeren.
*Na 10 minuten sudderen suiker er bij doen en weer onder roeren aan de kook brengen (vuur mag iets hoger).Wanneer de massa weer gaat borrelen : de azijn er bij en de port.Op middelhoog vuur laten koken en goed blijven roeren.Net zo lang doorgaan totdat de vloeistof zo goed als is verdampt - 10 minuten - ,de uien zijn nu dus gecarameliseerd.De confit is nu gereed en hoeft allen nog maar op smaak gebracht te worden met peper en zout.
Warm houden voor een warme burger en laten afkoelen voor een koude burger.
#*
*Broodje doormidden snijden en beide helften licht roosteren en daarna smeren met roomboter
*Oven zetten op 210 graden Celsius
*Vlees,uien,knoflook,peper en zout kneden tot een homogene massa en hiervan 4 stevige,iets afgeplatte Burgers van maken.
*Vlees-Burgers nu 5 minuten leggen op rooster in middenstand.Na 5 minuten worden de Burgers geacht rosé-rood te zijn,na 8 minuten half-om en na 12 minuten doorbakken. (Wel even controleren)
fokke123 zegt:
groeten fokke:)