*Bewaren onder wat ganzenvet of olie.
*Heb het ook wel eens gemaakt met ouwerwetse reuzel : is nog lekkerder omdat het een spek-smaakje mee krijgt.Maar dan gebruik ik wel witte peper.
Goede ambachtelijke reuzel bestellen bij de slager.
Recept
« Terug naar recepten
Runder Rillettes
PT500M
Runder Rillettes
Een heerlijk runder rillettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
500 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runder Rillettes te bereiden
Zet de oven aan op 90 graden Celsius
*Zet het ganzenvet op het vuur om te smelten en laat alle kruiden meeverwarmen,behalve zout,peper en kappertjes.
*Doe dan het klein gesneden vlees ook in het ganzenvet en zet het geheel in de oven.Het vlees mag nu zo lang in de oven blijven als nodig is om het uit elkaar te laten vallen.Dat zal 6 - 8 uur duren,of soms zelfs langer.Controleer dus na verloop van tijd hoe het er bij staat.
*Haal het dan uit de oven en zeef de inhoud van de pan.
Verwijder de blaadjes,schijfjes enz.
*Nu het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken en prakken met een weinig zout en veul-veul peper.Prak het met wat ganzenvet om het een goede consistentie te geven en roer er dan de gehakte kappertjes door voor een extra smaakje.
De liefhebber moer er verder naar behoefte zout en peper op doen.
*Zet het ganzenvet op het vuur om te smelten en laat alle kruiden meeverwarmen,behalve zout,peper en kappertjes.
*Doe dan het klein gesneden vlees ook in het ganzenvet en zet het geheel in de oven.Het vlees mag nu zo lang in de oven blijven als nodig is om het uit elkaar te laten vallen.Dat zal 6 - 8 uur duren,of soms zelfs langer.Controleer dus na verloop van tijd hoe het er bij staat.
*Haal het dan uit de oven en zeef de inhoud van de pan.
Verwijder de blaadjes,schijfjes enz.
*Nu het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken en prakken met een weinig zout en veul-veul peper.Prak het met wat ganzenvet om het een goede consistentie te geven en roer er dan de gehakte kappertjes door voor een extra smaakje.
De liefhebber moer er verder naar behoefte zout en peper op doen.
deuxchapeaux zegt:
daun=blad
djeruk purut=soort limoen uit Azie
Het is dus een blad van de djeruk purut boom.Dit soort blaadjes is te koop in de Aziatische toko.
M.vr.gr.
Jan A:)