Recept
« Terug naar recepten
Runderfilet met ganzenlever en rivierkreeftjes
PT40M
Runderfilet met ganzenlever en rivierkreeftjes
Een heerlijk runderfilet met ganzenlever en rivierkreeftjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lacroix.lin01.duall.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderfilet met ganzenlever en rivierkreeftjes te bereiden
Snij de venkel flinterdun en leg ze in koud water.
Breng de runderfond aan de kook en blancheer de rivierkreeftstaartjes, de selder en de wortel hierin. Fruit het sjalotje in wat boter en bevochtig het met de fond, de ricard en de appelsap. Laat even doorkoken en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
Snij de ganzenlever in kleine blokjes en voeg ze bij de saus. Mix alles en voeg de wortel, de selder en de rivierkreeftstaartjes toe. Bak de runderfilet zoals gewenst en serveer met de jus en de groenten. Werk af met een beetje venkel.
Breng de runderfond aan de kook en blancheer de rivierkreeftstaartjes, de selder en de wortel hierin. Fruit het sjalotje in wat boter en bevochtig het met de fond, de ricard en de appelsap. Laat even doorkoken en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
Snij de ganzenlever in kleine blokjes en voeg ze bij de saus. Mix alles en voeg de wortel, de selder en de rivierkreeftstaartjes toe. Bak de runderfilet zoals gewenst en serveer met de jus en de groenten. Werk af met een beetje venkel.