Recept
« Terug naar recepten
Rundergebraad met rode wijnsaus
PT40M
Rundergebraad met rode wijnsaus
Een heerlijk rundergebraad met rode wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundergebraad met rode wijnsaus te bereiden
1. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Pel en halveer de knoflook.
2. Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter. Kruid het met peper en zout. Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn. Besprenkel alles met de olijfolie.
3. Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180°C. Bedruip tussendoor met het braadvocht. Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
4. Blus intussen de braadslee met de wijn. Schraap het aanbaksel goed los. Schenk door een zeef in een steelpannetje. Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit. Laat de wijnsaus tot de helft inkoken. Doe er de vleesfond bij. Laat 2 minuten stevig doorkoken.
5. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
6. Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.
2. Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter. Kruid het met peper en zout. Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn. Besprenkel alles met de olijfolie.
3. Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180°C. Bedruip tussendoor met het braadvocht. Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
4. Blus intussen de braadslee met de wijn. Schraap het aanbaksel goed los. Schenk door een zeef in een steelpannetje. Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit. Laat de wijnsaus tot de helft inkoken. Doe er de vleesfond bij. Laat 2 minuten stevig doorkoken.
5. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
6. Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.
rmascini zegt:
"rundergebraad" mag je in het nederlands(?) ook rosbief noemen:?
Rob