Recept
« Terug naar recepten
Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten
PT40M
Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten
Een heerlijk rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
geïnspireerd door de Chinese keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten te bereiden
De boontjes afhalen, wassen en in tweeën breken. In kokend water met wat zout even koken, maar niet helemaal gaar. Uit laten lekken en opzij zetten.
De margarine of olie in de wok verhitten en hierin het gehakt rul en bruin bakken. Met een vork of pureestamper goed uit elkaar halen.
Haal het gehakt met een schuimspaan uit de wok en even apart zetten.
Indien nodig nog wat olie in de wok en hierin ui+knoflook+paprika+tomaat fruiten. Niet te zacht laten worden.Het gehakt kan er dan weer bij.
Voeg daarna de Sajoer+ketchup+ketjap+laurier+zout en peper toe. Proeven en indien nodig nog wat van de ingrediënten erbij. Wat pittiger? Sweet chilisaus erbij.
Dan wat kokend water erbij, niet teveel, je kunt er nog altijd extra toevoegen.
De boontjes in de wok bij het gehakt doen en wokken.
De boontjes moeten knapperig blijven.
Vlak vóór het serveren nog de bosuitjes+cashewnoten en als je wilt de olijven erbij.
De margarine of olie in de wok verhitten en hierin het gehakt rul en bruin bakken. Met een vork of pureestamper goed uit elkaar halen.
Haal het gehakt met een schuimspaan uit de wok en even apart zetten.
Indien nodig nog wat olie in de wok en hierin ui+knoflook+paprika+tomaat fruiten. Niet te zacht laten worden.Het gehakt kan er dan weer bij.
Voeg daarna de Sajoer+ketchup+ketjap+laurier+zout en peper toe. Proeven en indien nodig nog wat van de ingrediënten erbij. Wat pittiger? Sweet chilisaus erbij.
Dan wat kokend water erbij, niet teveel, je kunt er nog altijd extra toevoegen.
De boontjes in de wok bij het gehakt doen en wokken.
De boontjes moeten knapperig blijven.
Vlak vóór het serveren nog de bosuitjes+cashewnoten en als je wilt de olijven erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
marretje zegt:
whhendriks zegt:
fabita zegt:
Ik zal kijken of ik een goed recept kan vinden voor je. Moet het erg pikant zijn?
fabita zegt:
nelleke zegt:
whhendriks zegt:
fabita zegt:
Iedereen bedankt voor alle reacties.:)
nelleke zegt:
fabita zegt:
nelleke zegt:
fabita zegt:
wouros zegt:
Redactie KookJij
Bobby zegt: