Recept
« Terug naar recepten
Runderreepjes uit de wok
PT25M
Runderreepjes uit de wok
Een heerlijk runderreepjes uit de wok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderreepjes uit de wok te bereiden
Snijd het vlees in reepjes. Schil de worteltjes, maar laat ze heel. Snijd de paprika in reepjes. Blancheer de broccoli en de boontjes even in licht gezouten water. Snipper de knoflook en het chilipepertje (zonder de zaadjes) fijn. Schil en rasp de gember.
Roerbak het vlees goudbruin in een wok met hete olie. Haal het vlees uit de wok. Roerbak in dezelfde olie de knoflook, het chilipepertje en de geraspte gember kort. Doe de worteltjes en de paprikareepjes in de wok en roerbak 3 minuten. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe.
Overgiet met de bouillon en laat 1 minuut verder garen, onder deksel. Doe het vlees bij de groenten en schep om. Breng op smaak met sojasaus.
Snij de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie grof. Strooi dat over het wokgerecht.
Serveer de runderreepjes met rijst.
Roerbak het vlees goudbruin in een wok met hete olie. Haal het vlees uit de wok. Roerbak in dezelfde olie de knoflook, het chilipepertje en de geraspte gember kort. Doe de worteltjes en de paprikareepjes in de wok en roerbak 3 minuten. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe.
Overgiet met de bouillon en laat 1 minuut verder garen, onder deksel. Doe het vlees bij de groenten en schep om. Breng op smaak met sojasaus.
Snij de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie grof. Strooi dat over het wokgerecht.
Serveer de runderreepjes met rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lekkerbekske zegt:
Anna zegt:
Bij de Indiase restaurants zijn de gerechten inderdaad vaak pittig genoeg. Als ik jou was, zou ik of het pepertje weglaten, of kiezen voor de Spaanse peper, ontzaad, en te beginnen met een stukje. Of desnoods wat versgemalen zwarte peper.
Groetjes en succes met het recept!
Lekkerbekske zegt:
fijnproever zegt:
@Lekkerbekste, smaken verschillen en voor de één is het al vlug te pittig en voor de andere niet. Begin anders met een half om te proeven dan kan je het de volgende keer nog aanpassen;)
Anna zegt: