Recept
« Terug naar recepten
Runderrollade met krokante korst
PT60M
Runderrollade met krokante korst
Een heerlijk runderrollade met krokante korst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderrollade met krokante korst te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 10 minuten rondom bruin. Hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg kerriepoeder, peterselie, bosui en grana padano toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel. Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Schenk het bakvet in de braadslede en leg de rollade erin. Bestrijk de bovenkant met eiwit. Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan. Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 30 minuten gaar en goudbruin worden. Bedruip de rollade regelmatig met braadvet. Haal de rollade uit de oven en laat hem minstens 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een licht gebonden jus. Snijd de rollade in niet te dunne plakken en serveer met de jus.