Recept
« Terug naar recepten
Rundersteaks met Aardappelperengalette en een fantasie van Mais en Avocado
PT60M
Rundersteaks met Aardappelperengalette en een fantasie van Mais en Avocado
Een heerlijk rundersteaks met aardappelperengalette en een fantasie van mais en avocado recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundersteaks met Aardappelperengalette en een fantasie van Mais en Avocado te bereiden
Bereiding van de Steaks:
Haal de steaks ca. 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Mix de paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout, peper en gedroogde oregano door elkaar.
Smeer de steaks aan beide kanten in met met de olijfolie en met de zojuist bereide mix van paprikapoeder enz. Grill de steaks op hoog vuur om en om ca. 6 tot 8 minuten. Laat ze vervolgens op een warme plaats in aluminium -folie ca. 5 tot 7 minuten rusten.
Bereiding van de Maïs Avocado fantasie:
Smeer de Maiskolven in met olie en grill ze ca 10 tot 15 minuten op de Barbecue. ( Indien maïskolven niet verkrijgbaar zijn, vervangen door blikjes maïs. 1blikje= 2 maiskolven)
Laat de kolven afkoelen en verwijder de maïskorrels van de kolf en plaats deze in een schaal.
Schraap vervolgens met de achterkant van een mes over de kolf en pers zoveel mogelijk "melk"uit de kolf. Voeg dit toe aan de schaal met de maïskorrels.
Neem de helft van de maïskorrels en pureer deze samen met de knoflook en het citroensap. Voeg de puree toe aan de rest van de maïskorrels. Voeg vervolgens de avocado-blokjes, lente-uien, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
Bereiding van de Aardappelperengalette met Roquefort:
Verwarm de oven voor op 180 gr. Schil de aardappels, en snij in plakjes van 2 mm dik. (bv met de kaasschaaf). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat dicht overlappend op elkaar. Probeer 10 aparte vlakken te maken.
Schil de peren en snij in kleine blokjes. Strooi de peer over de aardappels en verkruimel de kaas erover. ( Strooi de kaas in het midden, zodat de kaas niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).
Bak het gerecht ca. 20 minuten, of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn.
Haal de steaks ca. 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Mix de paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout, peper en gedroogde oregano door elkaar.
Smeer de steaks aan beide kanten in met met de olijfolie en met de zojuist bereide mix van paprikapoeder enz. Grill de steaks op hoog vuur om en om ca. 6 tot 8 minuten. Laat ze vervolgens op een warme plaats in aluminium -folie ca. 5 tot 7 minuten rusten.
Bereiding van de Maïs Avocado fantasie:
Smeer de Maiskolven in met olie en grill ze ca 10 tot 15 minuten op de Barbecue. ( Indien maïskolven niet verkrijgbaar zijn, vervangen door blikjes maïs. 1blikje= 2 maiskolven)
Laat de kolven afkoelen en verwijder de maïskorrels van de kolf en plaats deze in een schaal.
Schraap vervolgens met de achterkant van een mes over de kolf en pers zoveel mogelijk "melk"uit de kolf. Voeg dit toe aan de schaal met de maïskorrels.
Neem de helft van de maïskorrels en pureer deze samen met de knoflook en het citroensap. Voeg de puree toe aan de rest van de maïskorrels. Voeg vervolgens de avocado-blokjes, lente-uien, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
Bereiding van de Aardappelperengalette met Roquefort:
Verwarm de oven voor op 180 gr. Schil de aardappels, en snij in plakjes van 2 mm dik. (bv met de kaasschaaf). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat dicht overlappend op elkaar. Probeer 10 aparte vlakken te maken.
Schil de peren en snij in kleine blokjes. Strooi de peer over de aardappels en verkruimel de kaas erover. ( Strooi de kaas in het midden, zodat de kaas niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).
Bak het gerecht ca. 20 minuten, of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn.