Recept
« Terug naar recepten
Runderstoof met Rijstvermicelli op Thaise Wijze
PT270M
Runderstoof met Rijstvermicelli op Thaise Wijze
Eén van de vele varieteiten runderstoof gerechten, welke je in Thailand kunt tegenkomen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoof met Rijstvermicelli op Thaise Wijze te bereiden
- Bestrooi de stukken vlees met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
- Verhit de rijsteolie in de grote pan met dikke bodem en fruit het vlees aan : om dicht te schroeien en om het aan alle zijden een kleurtje te geven.
- Ondertussen gaan in de keukenmachine de sereh, knoflook, purut, gember en Thaise sambal (Nam Prik Pao) voor een homogene kruidenpasta.
- Wanneer het vlees klaar is zetten we het even apart,
- In de pan, waarin het vlees net is gebakken wordt in de rest van het vet de kruidenpasta aangefruit. Doe dit een kleine 10 minuen op een laag vuurtje en voeg dan toe de steranijsjes, kaneel, ketjap, palmsuiker, vlees en twee en een halve liter water. Breng dit vlot aan de kook, zet het vuur laag, zet het deksel scheef op de pan en kook minimaal 3 uren. (of zoveel langer totdat het vlees botergaar is)
- Doe dan de wortels er bij en de sjalotten en kook nog eens een uur, zodat de groentes gaar zijn en het vlees uit elkaar valt.
- Kook de rijstemie volgens voorschrift.
- Ondertussen is de kokos rasp in 5 minten in de oven goudbruin geworden aan de randen.
- De lenteuitjes mogen in de stoofpot.
- Meteen de rijstemie verdelen over de borden en hieroveerheen de runderstoof scheppen. Geef er sambal bij en stukken limoen en evt.nog meer lente-uitjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een stevige niet al te oude, maar wel droge rode wijn.