Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpot
PT240M
Runderstoofpot
Een heerlijk runderstoofpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
- personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpot te bereiden
Droog het vlees met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen.
Pel de sjalotjes en halveer ze. Schil de wortel en snijd hem in plakjes snij de prei in dunne ringen. Maak de sperziebonen schoon en klein. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Was de champignons schoon, snijd deze in vieren.
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit. Neem ze uit de pan.
Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin. Voeg de sjalotjes en de wortel en de spreziebonen toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee. Bestrooi alles met de bloem en zout en peper naar smaak en voeg de uitgebakken spekjes, de tijm, de rozemarijn, prei en de bouillon toe.
Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan in 200 minuten helemaal gaar. Voeg paprika en de champignons toe en laat het geheel nog eens 30 min. door stoven.
Pel de sjalotjes en halveer ze. Schil de wortel en snijd hem in plakjes snij de prei in dunne ringen. Maak de sperziebonen schoon en klein. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Was de champignons schoon, snijd deze in vieren.
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit. Neem ze uit de pan.
Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin. Voeg de sjalotjes en de wortel en de spreziebonen toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee. Bestrooi alles met de bloem en zout en peper naar smaak en voeg de uitgebakken spekjes, de tijm, de rozemarijn, prei en de bouillon toe.
Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan in 200 minuten helemaal gaar. Voeg paprika en de champignons toe en laat het geheel nog eens 30 min. door stoven.