KookJij

Rundvlees in rode peper-tomatensaus

Een heerlijk rundvlees in rode peper-tomatensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: tineke sluiter
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees in rode peper-tomatensaus te bereiden

De zaden in dit gerecht worden niet gemalen. Voor ze bij het gerecht gaan, worden ze licht geroosterd. Leg de biefstuk een half uurtje in de vriezer om een beetje op te stijven, dan gaat het in dunne reepjes snijden een stuk makkelijker. De uien in de lengte halveren en dan in dunne halve ringen snijden. Knoflookteentjes, gember en rode pepers in een keukenmachine tot een pasta pureren. De tomaten inkruisen en een minuut in kokend water leggen. Verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit een braadpan zonder olie en rooster hierin heel kort het komijnzaad en het mosterdzaad. De geroosterde kruiden in een schaaltje doen. Verhit twee eetlepels olie in een wok. Fruit hierin de halve uiringen. Knoflook, gember en de rode peperpasta toevoegen en op een niet te hoog vuur even laten mee fruiten. Voeg het geroosterde zaad en de garam masala toe. Even omscheppen. Tomaat, zout en versgemalen peper en een deciliter heet water toevoegen. Leg een deksel op de wok en laat de saus een kwartiertje sudderen.
De biefstuk met een scherp mes in dunne reepjes snijden. Verhit een eetlepel olie in de braadpan. Bak hierin in porties de biefstukreepjes aan alle kanten goed bruin. Schep de biefstukreepjes uit de pan en dek ze goed af met aluminiumfolie. Verhit de braadpan opnieuw met een eetlepel olie en bak de rest van de biefstuk. Haal de deksel van de wok, proef de saus en voeg zo nodig nog wat zout toe. Schep de biefstukreepjes door de saus en sprenkel er wat limoensap over. Het gerecht overdoen op een voorverwarmde serveerschaal. Geef bij dit gerecht een kom gekookte Basmatirijst, naan (Indiaas brood) en een komkommersalade, aangemaakt met een yoghurt/knoflooksausje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst