Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees Tajine
PT120M
Rundvlees Tajine
Een heerlijk rundvlees tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees Tajine te bereiden
Het vlees in dobbelstenen snijden.
De ui pellen en fijnsnipperen en de abrikozen in stukjes snijden.
In een braadpan de olie verhitten en de helft van het vlees op hoog vuur bruinbakken.
Het bruingebakken vlees uit de pan nemen en vervolgens het resterende vlees in het bakvet bruinbakken.
De ui erdoor scheppen.
Vervolgens de komijn, koriander en het kaneelpoeder erdoor roeren en alles 5 minuten zachtjes bakken.
Tot slot de abrikozen met het sinaasappelsap en rasp, saffraandraadjes en de bouillon toevoegen.
Vervolgens de amandelen toevoegen.
Het vlees moet net onder staan.
Het vlees met een deksel op de pan 1,5 tot 2 uur laten sudderen.
Vlak voor het serveren de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin roosteren.
Voor een gelijkmatige kleur van de sesamzaadjes de pan af en toe heen en weer schudden.
Het gerecht garneren met blaadjes peterselie, het sesamzaad en reepjes sinaasappel.
Lekker met couscous en courgettes in tomatensaus.
De ui pellen en fijnsnipperen en de abrikozen in stukjes snijden.
In een braadpan de olie verhitten en de helft van het vlees op hoog vuur bruinbakken.
Het bruingebakken vlees uit de pan nemen en vervolgens het resterende vlees in het bakvet bruinbakken.
De ui erdoor scheppen.
Vervolgens de komijn, koriander en het kaneelpoeder erdoor roeren en alles 5 minuten zachtjes bakken.
Tot slot de abrikozen met het sinaasappelsap en rasp, saffraandraadjes en de bouillon toevoegen.
Vervolgens de amandelen toevoegen.
Het vlees moet net onder staan.
Het vlees met een deksel op de pan 1,5 tot 2 uur laten sudderen.
Vlak voor het serveren de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin roosteren.
Voor een gelijkmatige kleur van de sesamzaadjes de pan af en toe heen en weer schudden.
Het gerecht garneren met blaadjes peterselie, het sesamzaad en reepjes sinaasappel.
Lekker met couscous en courgettes in tomatensaus.
siska zegt:
De bereidingstijd is 2 uur