Dit recept hebben we gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel met de hele familie, het was een succes, alles was helemaal op.En ze wilden allemaal het recept hebben.
Je moet dan wel alles vermenigvuldigen met de aantal personen.
Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees Tjap tjay
PT240M
Rundvlees Tjap tjay
Een heerlijk rundvlees tjap tjay recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ria Nillesen
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees Tjap tjay te bereiden
Snijd het rundvlees (kipfile) in blokjes van ong. 1 cm. goed stoven dat het helemaal gaar is ± 1.5 uur, vlees uit de pan halen, uien in lange reepjes snijden, en licht fruiten, champions in plaatjes snijden, en bij de uien in de pan doen. De sperzieboontjes snijden in stukjes van 2,5 cm., 10 minuten laten koken, dan bij de uien en de champions in de pan, de bamboescheuten in reepjes snijden, dat bij de uien - champions en sperzieboontjes in de pan doen, vlees erbij doen.De 2 zakjes tjap tjay kruiden in de braadpan met ± 3 mokken water, goed mengen. De taugè in een minuut kokend water leggen en dan in de pan er bij doen, alles rustig door scheppen, en dan ong. nog een 1 uurtje laten pruttelen.Heerlijk met nasi - witte rijst of aarappelpuree.
croftje zegt:
Ik ga het zeker dit weekend maken.