Recept
« Terug naar recepten
Rundvleessoep
PT180M
Rundvleessoep
Een heerlijk rundvleessoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvleessoep te bereiden
-de runderschenkel,soepvlees, laurierblaadjes en de bouillonblokjes in een grote soeppan met water opzetten
-als alles kookt het vuur zacht zetten, deksel op de pan en 2,5 uur laten trekken
-de runderschenkel eruit halen en het vlees ervan klein snijden en terug in de pan doen
-de wortel, knolselderij en ui in de pan doen en op half hoog vuur laten koken tot de groenten bijna gaar zijn (ongeveer 10 minuutjes)
-de aardappelblokjes erbij doen en na 5 minuten de gebroken spaghetti
-wanneer de spaghetti bijna gaar is de fijngesneden selderij erbij doen
-even proeven en afkruiden met flink peper en wat zout
-als alles kookt het vuur zacht zetten, deksel op de pan en 2,5 uur laten trekken
-de runderschenkel eruit halen en het vlees ervan klein snijden en terug in de pan doen
-de wortel, knolselderij en ui in de pan doen en op half hoog vuur laten koken tot de groenten bijna gaar zijn (ongeveer 10 minuutjes)
-de aardappelblokjes erbij doen en na 5 minuten de gebroken spaghetti
-wanneer de spaghetti bijna gaar is de fijngesneden selderij erbij doen
-even proeven en afkruiden met flink peper en wat zout
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
lekker en perfekt voor je weerstand tegen griep,heb al jaren geen griep meer gehad en mn kids ook niet!(zie ook mn recept (soep van hele kip)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Janine zegt:
Super lekker! Ik had vanochtend Runderschenkel gekocht, nog nooit gedaan en kwam via google bij dit recept:
Ik wist niet dat er een laurierblaadje in moest; heb ik extra nog op de slippertjes gehaald in de Jumbo :) IK heb net eventjes geproefd voor de groentes erin gingen: HEERLIJK!
NU zitten de groentes erin en ik ben benieuwd hoe hij over een uurtje of 2 smaakt :)
BEDANKT!:D
Th.Savelkouls zegt:
In 'n gebonden soep geen probleem.
Maar in een heldere bouillon of soep is het toch een storende factor.
En is zeker niet presentabel.
Proficiat met jou grondige uitleg.
apu zegt:
apu zegt:
Tineke Buitenhuis zegt: