KookJij

Russische roomhoorntjes

Een heerlijk russische roomhoorntjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: vrouw online
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Russische roomhoorntjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 175°C, gasoven stand 4-5). Vet een bakplaat goed in met boter. Deeg: zeef de bloem en de Bakpoeder boven een kom. Klop in een andere kom de eieren met het water, de kristalsuiker en de Vanillesuiker met de mixer tot een schuimige massa. Spatel de bloem erdoor.
Bereidingswijze
Schep volle eetlepels deeg (Ø tot 10 cm) op de bakplaat, met een tussenruimte voor het uitlopen. Bak in het midden van de oven tot de randen licht goudbruin zijn. Vorm het gebak direct uit de oven tot hoorntjes en laat ze op een taartrooster afkoelen. Vulling: verwarm de helft van de slagroom in een steelpan. Breek de chocolade in stukjes en laat deze van het vuur af al roerend smelten in de pan. Roer de rest van de slagroom door het chocoladeroommengsel. Laat afkoelen in de koelkast en klop vervolgens stijf met de Klop-Fix.Afwerking: vul de hoorntjes met de chocoladeroom.
Serveertips
Garneer eventueel met vers fruit. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.MMMMM, Dit is super-verwennerij!.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst