Recept
« Terug naar recepten
Russische zalmsalade
PT25M
Russische zalmsalade
Een heerlijk russische zalmsalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische zalmsalade te bereiden
Smelt de boter in een hapjespan. Leg de zalm erin en strooi er zout en peper over. Schenk het citroensap erover en laat de zalm afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar worden. Laat de zalm afkoelen. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Roer in een kom de zure room met de mayonaise en zout en peper naar smaak tot een sausje. Verdeel in een andere kom de zalm met een vork in kleine stukjes. Schep driekwart van de ui en dille en de helft van het sausje erdoor. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en strooi de rest van de ui en dille erover. Pel de eieren, halveer ze en leg ze met de bolle kant onder in een cirkel op de salade. Verdun de rest van het sausje met 1-2 eetlepels water en schep wat van de saus over elk ei. Bestrooi met wat peper.