Recept
« Terug naar recepten
Ruth`s spaghetti
PT40M
Ruth`s spaghetti
Een heerlijk ruth`s spaghetti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ruth`s spaghetti te bereiden
De mix wellen volgens beschrijving op pakje doe 2 a 3 eetlepels olie in 3 liter pan bak het gehakt rul [met vork erop drukken ] doe vervolgens de 2 gesnipperde uien en de klein gesneden knoflook erbij en even meebakken.
Roer daarna de gewelde mix erdoor.
Voeg vervolgens de in ringen gesneden prei toe en roer door het gehaktmengsel.
even laten sudderen roer vervolgens [met een houten lepel ] de blikjes tomatenpuree er doorheen en een behoorlijk grote scheut ketchup.
[ even proeven hoe het smaakt ] dan. wat zout en peper erdoorheen.
Vervolgens oregano of italiaanse kruiden erdoor heen strooien.
[ ook weer volgens eigen smaak ] niet te veel.
Goed doorroeren.
Dan bloem eroverheen stooien.
De hele bovenkant moet bedekt zijn maar niet te veel anders wordt de saus te dik.
Gas hoog zetten en heel goed doorroeren met houten lepel.
Steeds blijven roeren en er vervolgens water doorheen roeren.
Het gehaktmengsel moet goed onderstaa! n.
Als de gewenste dikte van de saus bereikt is dan deksel ietsjes schuin op de pan, de spaghettisaus 20 min. laten pruttelen.
Regelmatig goed doorroeren.
Wanneer het klaar is nog een scheut ketjap er doorheen roeren.
proeven of het perfect is anders nog wat ketchup of wat zout of peper er door doen.
kwestie van smaak.
Vervolgens uiteraard nog de spaghetti koken.
Op borden doen en een flinke lepel saus erover.
Roer daarna de gewelde mix erdoor.
Voeg vervolgens de in ringen gesneden prei toe en roer door het gehaktmengsel.
even laten sudderen roer vervolgens [met een houten lepel ] de blikjes tomatenpuree er doorheen en een behoorlijk grote scheut ketchup.
[ even proeven hoe het smaakt ] dan. wat zout en peper erdoorheen.
Vervolgens oregano of italiaanse kruiden erdoor heen strooien.
[ ook weer volgens eigen smaak ] niet te veel.
Goed doorroeren.
Dan bloem eroverheen stooien.
De hele bovenkant moet bedekt zijn maar niet te veel anders wordt de saus te dik.
Gas hoog zetten en heel goed doorroeren met houten lepel.
Steeds blijven roeren en er vervolgens water doorheen roeren.
Het gehaktmengsel moet goed onderstaa! n.
Als de gewenste dikte van de saus bereikt is dan deksel ietsjes schuin op de pan, de spaghettisaus 20 min. laten pruttelen.
Regelmatig goed doorroeren.
Wanneer het klaar is nog een scheut ketjap er doorheen roeren.
proeven of het perfect is anders nog wat ketchup of wat zout of peper er door doen.
kwestie van smaak.
Vervolgens uiteraard nog de spaghetti koken.
Op borden doen en een flinke lepel saus erover.
fenna zegt: