KookJij

Sachertorte

Een heerlijk sachertorte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sachertorte te bereiden

De oven op 180 °C voorverwarmen. De chocolade au bain marie smelten en met de boter schuimig roeren, dan geleidelijk de poedersuiker en de eierdooiers erdoor roeren. De eiwitten met de suiker tot een niet al te stijve sneeuw kloppen en samen met het meel, waarin het zout is geroerd, door het chocolademengsel zelf roeren.

Een springvorm van 24 cm doorsnede invetten en met meel bestuiven. Het deeg hierin 45 à 60 min. bakken. De taart in de vorm laten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.

De abrikozenjam verwarmen en de taart hiermee bestrijken. De taart vervolgens enkele uren op een koele plek laten rusten.

Voor het glazuur de chocolade en suiker met 1/8 l water onder constant roeren aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 min. laten koken, totdat het glazuur dik begint te worden. Het glazuur gelijkmatig en snel op de hele taart aanbrengen.

Dien op met ongezoete slagroom.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Thecla

Thecla zegt:
Thecla,waarom staan er vraagtekens. Wie heeft de taart gebakken is ie lekker?
Ineke

Ineke zegt:
Goed gelukt, alleen sorry, niet lekker. Te weinig chocoladesmaak aan het deeg en veel te veel (suikerige)glazuur.
Anna

Anna zegt:
Hoi Jos,

de glazuur bestrijk je op de boven- en zijkant.
Succes!

Anna.
KookJij.
Jos

Jos zegt:
Marijke, als ik de glazuur opbreng, hoe vang ik de overtollige glazuur op die er afloopt? Of moet het alleen op de bovenzijde:?
inge

inge zegt:
Tja, inmiddels bijna twee jaar geleden dat ik gevraagd heb om reactie...
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Wat raar Ronny, dat je dit recept dan niet aanpast, als er iets niet klopt. Er zijn meerdere reacties geweest dat de bloem en het bakpoeder niet vermeld zijn, dus??
Ilse

Ilse zegt:
Als ik mij niet vergis komt deze heerlijke taart toch echt uit Oostenrijk.
Anne

Anne zegt:
Leuk! Ga het vrijdag uitproberen! Ben benieuwd.
Saskia

Saskia zegt:
Lekker! Maar er moet eigenlijk nog wel rum door de abrikozenjam (2 eetlepels):)
Door

Door zegt:
Fijn, ik ben dus nu de taart aan t maken en mis ook het gedeelte van de bloem en het bakpoeder. Ergens uiteindelijk in het eigeel gemelgd, nu in de oven en maar hopen dat het goed gaat. Misschien een ideetje om het recept volledig op internet te zetten? Thanks!!
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Je hebt ze beide nodig eenmaal voor het beslag en eenmaal voor het glazuur. groetjes Marijke
Christel

Christel zegt:
Er staat 2x chocola, 2x suiker en 2x zout.. moet ik die aantallen bij elkaar optellen? of welke van de 2 heb ik nodig?
Michelle

Michelle zegt:
Hij zit in de oven en hij ruikt LEKKER!!!
inge

inge zegt:
hoe maak je de rest van het deeg?wanneer en wat doe je met de bloem, bakpoeder en vanillesuiker?
:?
mist er iets misschien?
FARAH

FARAH zegt:
ECHT LEKKER TAARTE HEEFT DEZE WEBSITE:D