Recept
« Terug naar recepten
Sachertorte
PT80M
Sachertorte
Een heerlijk sachertorte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sachertorte te bereiden
De oven op 180 °C voorverwarmen. De chocolade au bain marie smelten en met de boter schuimig roeren, dan geleidelijk de poedersuiker en de eierdooiers erdoor roeren. De eiwitten met de suiker tot een niet al te stijve sneeuw kloppen en samen met het meel, waarin het zout is geroerd, door het chocolademengsel zelf roeren.
Een springvorm van 24 cm doorsnede invetten en met meel bestuiven. Het deeg hierin 45 à 60 min. bakken. De taart in de vorm laten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.
De abrikozenjam verwarmen en de taart hiermee bestrijken. De taart vervolgens enkele uren op een koele plek laten rusten.
Voor het glazuur de chocolade en suiker met 1/8 l water onder constant roeren aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 min. laten koken, totdat het glazuur dik begint te worden. Het glazuur gelijkmatig en snel op de hele taart aanbrengen.
Dien op met ongezoete slagroom.
Een springvorm van 24 cm doorsnede invetten en met meel bestuiven. Het deeg hierin 45 à 60 min. bakken. De taart in de vorm laten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.
De abrikozenjam verwarmen en de taart hiermee bestrijken. De taart vervolgens enkele uren op een koele plek laten rusten.
Voor het glazuur de chocolade en suiker met 1/8 l water onder constant roeren aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 min. laten koken, totdat het glazuur dik begint te worden. Het glazuur gelijkmatig en snel op de hele taart aanbrengen.
Dien op met ongezoete slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ineke zegt:
Jos zegt:
AnnikaT zegt:
Door zegt:
bobbeltje zegt:
Christel zegt:
Thecla zegt: