Recept
« Terug naar recepten
Saffraanrijst met scampi en inktvis
PT40M
Saffraanrijst met scampi en inktvis
Een heerlijk saffraanrijst met scampi en inktvis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saffraanrijst met scampi en inktvis te bereiden
- Haal de scampi uit de diepvries en laat ontdooien. Pel de sjalot en snijd fijn. Spoel de prei en de selder en snijd in kleine stukjes. Schil de wortel en snijd in fijne stukken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pot en voeg de sjalot en de andere groenten toe. Laat enkele minuten stoven. Doe daarna de saffraan erbij. Laat het blokje groentebouillon oplossen in een halve liter warm water. Voeg de rijst toe aan de pot met groenten. Overgiet met de halve liter groentebouillon. Neem een vel bakpapier en knip een cirkel uit die iets groter is dan de diameter van de pot. Leg het papier op de rijst en druk aan. Laat 10 minuten sudderen zonder te roeren. Knijp de citroen uit over de gare rijst en groenten. Breng op smaak met een snuifje peper en zout en roer voorzichtig. Snijd de chorizo in halve schijfjes en bak kort in een pan zonder vetstof. Voeg toe aan de rijstmengeling. Bak de scampi mooi roze in het vet van de chorizo. Laat de inktvis uitlekken. Bak even mee met de scampi. Voeg de scampi en de inktvis toe aan de pot en roer goed om. Meng in een kommetje wat notensla met de balsamicoazijn. Schik de saffraanrijst op een schotel en werk af met de notensla.