Recept
« Terug naar recepten
Saffraantagliatelle met asperges
PT35M
Saffraantagliatelle met asperges
Een heerlijk saffraantagliatelle met asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Pasta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saffraantagliatelle met asperges te bereiden
Week de saffraan in een kleine kom met het hete water.
Snijd toppen van 5 cm. van de asperges en snijd de rest klein.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem.
Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren in 5 min. zacht.
Voeg de wijn, room en het saffraanwater toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het op laag vuur 5 min. sudderen, tot het iets dikker is.
Roer er de citroenschil plus het sap en peper en zout door.
Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook.
Kook de aspergeskoppen 1 min.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de roomsaus.
Kook de erwten en stukjes asperges in dezelfde pan in 8 min. beetgaar.
Haal ze met een schuimspaan ui de pan en voeg ze toe aan de roomsaus.
Kook de pasta in dezelfde pan in 8-10 min. beetgaar.
Giet de pasta af en doe hem in een warme schaal.
Voeg de romige aspergesaus, kervel en Parmezaanse kaas toer en meng lichtjes.
Serveer meteen.
Snijd toppen van 5 cm. van de asperges en snijd de rest klein.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem.
Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren in 5 min. zacht.
Voeg de wijn, room en het saffraanwater toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het op laag vuur 5 min. sudderen, tot het iets dikker is.
Roer er de citroenschil plus het sap en peper en zout door.
Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook.
Kook de aspergeskoppen 1 min.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de roomsaus.
Kook de erwten en stukjes asperges in dezelfde pan in 8 min. beetgaar.
Haal ze met een schuimspaan ui de pan en voeg ze toe aan de roomsaus.
Kook de pasta in dezelfde pan in 8-10 min. beetgaar.
Giet de pasta af en doe hem in een warme schaal.
Voeg de romige aspergesaus, kervel en Parmezaanse kaas toer en meng lichtjes.
Serveer meteen.
bertal zegt:
Groene asperges is bij de betere groentezaken ook nu te koop.
Of bij de hanos of sligro, veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers