KookJij

Sajoer tahoe en tempe met boontjes

Een heerlijk sajoer tahoe en tempe met boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sajoer tahoe en tempe met boontjes te bereiden

De stukken voorgesneden tahoe en tempe in zout water weken. Na een half uur weken het zoute water verwijderen en de tahoe en tempe licht bruin bakken. Dit daarna in een schaal terzijde leggen. Dan worden de uien en knoflook gesnipperd, in wat olie gefruit,waarna het gesneden vlees wordt toegevoegd en gedurende 5 minuten wordt meegefruit. Men voege hieraan de gesneden lombok, tomaten, de trassie, zout naar behoefte, 1 bouillonblok, wat suiker en salambladeren toe. Met wat water aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen. De laatste artikelen, zoals de gebakken tahoe en tempe, De boontjes en bamboescheuten en cocosblokjes erbij doen. De sajoer 2 minuten laten koken en wat omroeren. Proeven en eventueel zout of suiker erbij doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

K.J.A.M. Maseland

K.J.A.M. Maseland zegt:
Wat is ketjap tamarede??
Jaap

Jaap zegt:
In de ingrediënten staan nergens de boontjes vermeld? Hoeveel en wat voor bonen zijn nodig?