Recept
« Terug naar recepten
SajoerToemis Boontjes
PT40M
SajoerToemis Boontjes
Gekruide boontjes met kleine garnaaltjes in een pittig kokosmelk sausje
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe SajoerToemis Boontjes te bereiden
- In de keukenblender een pasta draaien van de ui, knoflook, tomaat, lomboks, djahé en laos.
- In de wadja de rijstolie verhitten en daarin de boemboe al roerend aanfruiten gedurende 5 - 7 minuten.
- Voeg de santen toe, het bouillonblokje en de ketjap. Roer dit goed door.
- Doe de boontjes er bij en breng het aan de kook en de boontjes in 10 12 minuten gaar koken,
- Dit warm houden tot vlak voor het opdienen. Namelijk vlak voor het opdienen de garnaaltjes toevoegen en verhitten tot roze zijn gekleurd.
- Geef er rijst bij en een vleesgerecht.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken er warme jasmijnthee bij, koud bier of een niet al te droge wijn. De kleur hangt van het vleesgerecht af.