Recept
« Terug naar recepten
Sajur Buncis (Sajoer Boontjes)
PT45M
Sajur Buncis (Sajoer Boontjes)
Sajur of sajoer is een nat en soepachtig Indonesisch groentegerecht, waarin lomboks verwerkt kunnen zijn.
Sambalan - sambal - sambal goreng is een Aziatisch recept met veel lomboks en over het algemeen niet zo nat als een sajoer.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajur Buncis (Sajoer Boontjes) te bereiden
- Verhit de olie in de wadjan en fruit daarin aan de ui en knoflook, tot de ui zacht wordt.
- Dan toevoegen de laos en de djahe en even goed doorroeren.
- Dan de lombok er bij en de sambal badjak, de trassi en de gula djawa. Weer even goed doorroeren
- Vervolgens gaan er bij de boontjes, de kippenbouillon, de blaadjes salam en purut. Dit brengen we aan de kook.
- Als de boontjes bijna gaar zijn doen we de kokosroom er bij en roeren het geheel nog even goed door en halen het van het vuur af. Doe nu het limoensap er bij en blijf even doorroeren.
- Lekker bij rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marianne van velzen zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Alle aziatische ingredienten kun je kopen in toko's, chinese winkels etc.
Tegenwoordig kun je ook vele zaken kopen bij de wat grotere supermarkten.
Jan A.