KookJij

Sajur Lodeh Deras

Je zou kunnen zeggen dat dit de gemakkelijke en de snelle versie is van de Lodeh Betawi
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sajur Lodeh Deras te bereiden

*Verhit de olie en fruit hierin aan de uien, knoflook, kemiri en lomboks.
*Voeg hieraan toe alle kruiden en de suiker en laat dit eventjes doorkoken.
*Dan gaat er bij de kippenbouillon. Die mag 10 minuten koken.
*Dan de groentes er in, maar zorg er wel voor dat ze nog ietsje beet houden.
*Pas op het laatst de cocoscrème er bij doen en goed doorroeren.
NOOT:Cocoscrème in een gerecht mag niet koken en er mag ook geen deksel op de pan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Op deze wijze is de lodeh gemakkelijk te maken (mudah), maar vooral ook snel klaar (deras).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

c .de la Rambelje

c .de la Rambelje zegt:
is het lekkerst als je het uit de hand kookt zonder recept. wij doen er zelf nooit winterpeen en tauge in maar soms wel wat aubergine, ook lekker!
e.den hartog

e.den hartog zegt:
:);):)Jan,het is weer hoogtij Indiesch eten en sajoer lodeh smaakt altijd.Doet me altijd aan Indie denken.