Recept
« Terug naar recepten
Sajur Lodeh Deras
PT45M
Sajur Lodeh Deras
Je zou kunnen zeggen dat dit de gemakkelijke en de snelle versie is van de Lodeh Betawi
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajur Lodeh Deras te bereiden
*Verhit de olie en fruit hierin aan de uien, knoflook, kemiri en lomboks.
*Voeg hieraan toe alle kruiden en de suiker en laat dit eventjes doorkoken.
*Dan gaat er bij de kippenbouillon. Die mag 10 minuten koken.
*Dan de groentes er in, maar zorg er wel voor dat ze nog ietsje beet houden.
*Pas op het laatst de cocoscrème er bij doen en goed doorroeren.
NOOT:Cocoscrème in een gerecht mag niet koken en er mag ook geen deksel op de pan.
*Voeg hieraan toe alle kruiden en de suiker en laat dit eventjes doorkoken.
*Dan gaat er bij de kippenbouillon. Die mag 10 minuten koken.
*Dan de groentes er in, maar zorg er wel voor dat ze nog ietsje beet houden.
*Pas op het laatst de cocoscrème er bij doen en goed doorroeren.
NOOT:Cocoscrème in een gerecht mag niet koken en er mag ook geen deksel op de pan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Op deze wijze is de lodeh gemakkelijk te maken (mudah), maar vooral ook snel klaar (deras).
c .de la Rambelje zegt: