Recept
« Terug naar recepten
Salade di biscetta
PT45M
Salade di biscetta
Een heerlijk salade di biscetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade di biscetta te bereiden
Was de salade en zet het geheel weg in een kom onder een droge handdoek.
Maak de peultjes en de haricots verts schoon en blancheer ze (onderdompelen in kokend water tot ze beetgaar zijn en daarna met koud water afspoelen). Zet deze ook weg onder een droge handdoek.
Bak de ossenhaas vlak voor het uitserveren in roomboter krokant. De boter niet bruin laten worden. Trancheer de ossenhaas.
Dressing:
Doe 2 dl. azijn in de kom en voeg peper en zout, 1 dl. gembervocht, 4 dl. olijfolie olie toe.
Dit alles zachtjes roeren met een lepel (olie en azijn mogen zich niet mengen).
Maak een sjalotje schoon en snij dit heel fijn in plakjes (ringetjes). Voeg ze bij de dressing.
Meng de salade, peultjes, haricots verts en de grof gesneden basilicum in een kom en voeg er ca. drie eetlepels dressing bij.
Uitserveren:
Leg de salade hoog op het bord en leg de ossenhaas hierop.
De overgebleven dressing over het bord verdelen (niet over de ossenhaas)
Maak de peultjes en de haricots verts schoon en blancheer ze (onderdompelen in kokend water tot ze beetgaar zijn en daarna met koud water afspoelen). Zet deze ook weg onder een droge handdoek.
Bak de ossenhaas vlak voor het uitserveren in roomboter krokant. De boter niet bruin laten worden. Trancheer de ossenhaas.
Dressing:
Doe 2 dl. azijn in de kom en voeg peper en zout, 1 dl. gembervocht, 4 dl. olijfolie olie toe.
Dit alles zachtjes roeren met een lepel (olie en azijn mogen zich niet mengen).
Maak een sjalotje schoon en snij dit heel fijn in plakjes (ringetjes). Voeg ze bij de dressing.
Meng de salade, peultjes, haricots verts en de grof gesneden basilicum in een kom en voeg er ca. drie eetlepels dressing bij.
Uitserveren:
Leg de salade hoog op het bord en leg de ossenhaas hierop.
De overgebleven dressing over het bord verdelen (niet over de ossenhaas)