Je hoeft op de sla geen dressing te doen want het totaal heeft al een geweldige smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met hazelnootboter
PT25M
Coquilles met hazelnootboter
Een heerlijk coquilles met hazelnootboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
24Kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met hazelnootboter te bereiden
De aardappel goed wassen, schil op verschillende plaatsen inprikken met een vork.
In de magnetron leggen op 900 watt 6 minuten garen.(op lagere watt iets langer)
Uit de magnetron in een schone theedoek rollen en 10 minuten nagaren.
Hazelnoten kleiner hakken.
Paddenstoelen schoonmaken en deze bakken tot ze beetgaar zijn, kruiden met peper en zout uit de molen.
Boter zachtjes verhitten zodat deze niet verbrandt en de hazelnoten toevoegen met de honing en goed doorroeren.
Even uitzetten zodat je de coquilles kan gaan bakken.
Eerst goed droog deppen, boter verhitten en de coquilles ± 2 minuten op een kant bakken dan draaien en nog eens 3 minuten bakken, kruiden met zout en peper uit de molen.
Ondertussen de sla op de borden leggen, de aardappel in 4 rechte plakken snijden en erop leggen.
Hier leg je dan de paddenstoelen op en daarna de coquilles.
Ondertussen weer even de hazelnootboter verwarmen en over de coquilles gieten.
De tomaatjes doorsnijden en rondom leggen.
In de magnetron leggen op 900 watt 6 minuten garen.(op lagere watt iets langer)
Uit de magnetron in een schone theedoek rollen en 10 minuten nagaren.
Hazelnoten kleiner hakken.
Paddenstoelen schoonmaken en deze bakken tot ze beetgaar zijn, kruiden met peper en zout uit de molen.
Boter zachtjes verhitten zodat deze niet verbrandt en de hazelnoten toevoegen met de honing en goed doorroeren.
Even uitzetten zodat je de coquilles kan gaan bakken.
Eerst goed droog deppen, boter verhitten en de coquilles ± 2 minuten op een kant bakken dan draaien en nog eens 3 minuten bakken, kruiden met zout en peper uit de molen.
Ondertussen de sla op de borden leggen, de aardappel in 4 rechte plakken snijden en erop leggen.
Hier leg je dan de paddenstoelen op en daarna de coquilles.
Ondertussen weer even de hazelnootboter verwarmen en over de coquilles gieten.
De tomaatjes doorsnijden en rondom leggen.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Ik krijg deze niet goed geplaatst, wie kan me helpen.
Ik vind het zo jammer dat je een verkeerd beeld ervan hebt.
Els zegt: