Wijnadvies:
Hardys Stamp of Australia, Shiraz Cabernet-Sauvignon, Australische rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Salade met bacon en asperges
PT15M
Salade met bacon en asperges
Een heerlijk salade met bacon en asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
480 kCal energie
16 Gram eiwit
20 Gram vet
59 Gram koolhydraten
16 Gram eiwit
20 Gram vet
59 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met bacon en asperges te bereiden
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook.
Kook fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak groene asperges schoon, verwijder circa 2 cm van de onderkanten en snij de rest van de asperges in stukken.
Schep de asperges de laatste 4 minuten bij de pasta en kook ze mee. Giet de pasta af en spoel deze koud.
Pel en hak knoflook.
Snij plakjes bacon in stukjes.
Was Spaanse rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, de bacon en de peper knapperig.
Schep witte wijnazijn, mosterd en de pasta door het baconmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Was rucola en schep deze door de pastasalade.
Kook fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak groene asperges schoon, verwijder circa 2 cm van de onderkanten en snij de rest van de asperges in stukken.
Schep de asperges de laatste 4 minuten bij de pasta en kook ze mee. Giet de pasta af en spoel deze koud.
Pel en hak knoflook.
Snij plakjes bacon in stukjes.
Was Spaanse rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, de bacon en de peper knapperig.
Schep witte wijnazijn, mosterd en de pasta door het baconmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Was rucola en schep deze door de pastasalade.