Recept
« Terug naar recepten
Salade met burrata, vijgen, Parmaham en sinaasappelsdressing
PT20M
Salade met burrata, vijgen, Parmaham en sinaasappelsdressing
Een heerlijk salade met burrata, vijgen, parmaham en sinaasappelsdressing recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Margriet 14-21 maart 2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met burrata, vijgen, Parmaham en sinaasappelsdressing te bereiden
Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook en laat in circa 8 minuten inkoken op halfhoog vuur.
Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
Voeg de olie, de azijn en de kruidnagel toe en klop tot een lobbige dressing.
Maak op smaak met zout en peper.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant.
Schep de ui om met het citroensap.
Verdeel de sla over vier borden en leg de vijgen en de ham erop.
Verdeel de burrata en de ui erover en lepel de dressing erover.
Garneer met de pompoenpitten en de basilicum.
Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
Voeg de olie, de azijn en de kruidnagel toe en klop tot een lobbige dressing.
Maak op smaak met zout en peper.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant.
Schep de ui om met het citroensap.
Verdeel de sla over vier borden en leg de vijgen en de ham erop.
Verdeel de burrata en de ui erover en lepel de dressing erover.
Garneer met de pompoenpitten en de basilicum.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Burrata is een kaasje met een buitenkant van mozzarella, gevuld met een mengsel van room en mozzarella.