Recept
« Terug naar recepten
Salade met eendeborst en passievruchten:
PT70M
Salade met eendeborst en passievruchten:
Een heerlijk salade met eendeborst en passievruchten: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met eendeborst en passievruchten: te bereiden
Voorbereiden:
( Eendeborstfilets voor gebruik ca 30 min. in diepvries leggen ).
Filet in dunna plakjes snijden.
In schaal limanadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren.
4 el van dit vocht overdoen in andere schaal.
Honing erdoor roeren ( = dressing )
Filetplakjes door rest van vocht ( = marinade ) en afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
Bereiden:
In zeef filetplakjes laten uitlekken.
( marinade weggooien ).
Slamelange door dressing scheppen.
Sla over borden verdelen.
Passievruchten halveren.
In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend ca 2 min. bakken.
Filetplakjes over sla verdelen.
Garneren met 2 halve passievrucht
( Eendeborstfilets voor gebruik ca 30 min. in diepvries leggen ).
Filet in dunna plakjes snijden.
In schaal limanadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren.
4 el van dit vocht overdoen in andere schaal.
Honing erdoor roeren ( = dressing )
Filetplakjes door rest van vocht ( = marinade ) en afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
Bereiden:
In zeef filetplakjes laten uitlekken.
( marinade weggooien ).
Slamelange door dressing scheppen.
Sla over borden verdelen.
Passievruchten halveren.
In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend ca 2 min. bakken.
Filetplakjes over sla verdelen.
Garneren met 2 halve passievrucht