Recept
« Terug naar recepten
Salade met gebakken peer, gorgonzola, walnoten en
PT25M
Salade met gebakken peer, gorgonzola, walnoten en
Een heerlijk salade met gebakken peer, gorgonzola, walnoten en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gebakken peer, gorgonzola, walnoten en te bereiden
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Bak ze met boter in een koekenpan goudbruin. Doe in de tussentijd de sla in een grote kom. Verbrokkel de kaas er overheen. Hak de walnoten grof en voeg die aan de sla toe. De dressing met de honing vermengen en over de sla sprenkelen. Op smaak brengen met vers gemalen peper en zout en voorzichtig door elkaar mengen. Leg de dun gesneden gerookte ham plakken op gekoelde borden met de salade ernaast. Verdeel de warme peerplakjes over de salade en garneer het geheel met versgehakte peterselie.