Recept
« Terug naar recepten
Salade met gebakken pittige kip
PT20M
Salade met gebakken pittige kip
Een heerlijk salade met gebakken pittige kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C1000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gebakken pittige kip te bereiden
Wrijf de kip in met een mengsel van de currypasta en de olie en bak de kip in een koekenpan met antiaanbaklaag bruin en gaar.
Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 min. beetgaar, giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze uitlekken.
Snijd de tomaten in vieren. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne schuine ringetjes.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in dunne parten.
Pluk de kip met twee vorken in reepjes.
Schep de boontjes, de tomaat, de avocado, de helft van de bosui en de kip door elkaar.
Schenk de dressing erover en schep de salade voorzichtig om. Strooi de rest van de bosui erover. Lekker met Vlaams stokbrood.
Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 min. beetgaar, giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze uitlekken.
Snijd de tomaten in vieren. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne schuine ringetjes.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in dunne parten.
Pluk de kip met twee vorken in reepjes.
Schep de boontjes, de tomaat, de avocado, de helft van de bosui en de kip door elkaar.
Schenk de dressing erover en schep de salade voorzichtig om. Strooi de rest van de bosui erover. Lekker met Vlaams stokbrood.