KookJij

Salade met gebakken pittige kip

Een heerlijk salade met gebakken pittige kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: C1000
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met gebakken pittige kip te bereiden

Wrijf de kip in met een mengsel van de currypasta en de olie en bak de kip in een koekenpan met antiaanbaklaag bruin en gaar.
Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 min. beetgaar, giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze uitlekken.
Snijd de tomaten in vieren. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne schuine ringetjes.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in dunne parten.
Pluk de kip met twee vorken in reepjes.
Schep de boontjes, de tomaat, de avocado, de helft van de bosui en de kip door elkaar.
Schenk de dressing erover en schep de salade voorzichtig om. Strooi de rest van de bosui erover. Lekker met Vlaams stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst