Recept
« Terug naar recepten
Salade met krielaardappeltjes en omeletreepjes
PT15M
Salade met krielaardappeltjes en omeletreepjes
Een heerlijk salade met krielaardappeltjes en omeletreepjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met krielaardappeltjes en omeletreepjes te bereiden
Kook de krielaardappeltjes 8 minuten in kokend water. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
Snijd de spitskool in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn.
Klop de eieren in een kom los met 4 eetlepels van de groene kruiden en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een kleine pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin van ¼ deel van het eimengsel een dunne kleine omelet. Leg op een bord. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes.
Giet de uitjes af. Bewaar 6 eetlepels van het vocht.
Meng de rest van de groene kruiden met het opgevangen uitjesvocht, de mayonaise en 0.5 theelepel peper. Voeg de krielaardappeltjes, spitskool en de uitjes toe.
Rol elk omeletje op en snijd in smalle reepjes.
Verdeel de salade over 4 borden en leg de omeletreepjes erop.
Snijd de spitskool in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn.
Klop de eieren in een kom los met 4 eetlepels van de groene kruiden en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een kleine pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin van ¼ deel van het eimengsel een dunne kleine omelet. Leg op een bord. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes.
Giet de uitjes af. Bewaar 6 eetlepels van het vocht.
Meng de rest van de groene kruiden met het opgevangen uitjesvocht, de mayonaise en 0.5 theelepel peper. Voeg de krielaardappeltjes, spitskool en de uitjes toe.
Rol elk omeletje op en snijd in smalle reepjes.
Verdeel de salade over 4 borden en leg de omeletreepjes erop.