Recept
« Terug naar recepten
Salade met Linzen en Gerookte Forel
PT1300M
Salade met Linzen en Gerookte Forel
Een heerlijk salade met linzen en gerookte forel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met Linzen en Gerookte Forel te bereiden
1).De linzen koud spoelen en dan een nacht over laten weken in de Sekt.
2).De volgende dag garen in de kippenbouillon met laurierblad en gepiqueerde ui ± 40 - 45 minuten.
3).Linzen afgieten en laten drogen in een zeef. Laurier blad en ui wegdoen en kookvocht bewaren.
4).Nu een marinade maken van de olie, azijn, mosterd, peper en zout en daarin de linzen marineren.
5).Ondertussen de halve perziken blancheren gedurende 8 minuten en daarna schillen. Vervolgens in dunne schijfjes snijden.
6).Sla plaukken, wassen, drogen en klein scheuren.
Nu het bord opmaken:
Verdeel de sla over de bordjes.
Hierop verdelen we de gemarineerde linzen met marinade.
De schijfjes perzik worden over de rand verdeeld.
De filets gerookte forel leggen we op de linzen en daarop leggen we de schijfjes rode ui .
2).De volgende dag garen in de kippenbouillon met laurierblad en gepiqueerde ui ± 40 - 45 minuten.
3).Linzen afgieten en laten drogen in een zeef. Laurier blad en ui wegdoen en kookvocht bewaren.
4).Nu een marinade maken van de olie, azijn, mosterd, peper en zout en daarin de linzen marineren.
5).Ondertussen de halve perziken blancheren gedurende 8 minuten en daarna schillen. Vervolgens in dunne schijfjes snijden.
6).Sla plaukken, wassen, drogen en klein scheuren.
Nu het bord opmaken:
Verdeel de sla over de bordjes.
Hierop verdelen we de gemarineerde linzen met marinade.
De schijfjes perzik worden over de rand verdeeld.
De filets gerookte forel leggen we op de linzen en daarop leggen we de schijfjes rode ui .
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hier bij de roggestoet met mierikswortelboter.