Recept
« Terug naar recepten
Salade met linzen van Puy
PT45M
Salade met linzen van Puy
Een heerlijk salade met linzen van puy recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met linzen van Puy te bereiden
1. Spoel de linzen met koud water en laat ze uitlekken. Kook ze samen met de ui, de knoflook en de chiliolie op een laag vuurtje gaar in 20 tot 25 minuten.
2. Meng de helft van het citroensap en de zeste met 2 eetlepels olijfolie en korianderpoeder. Verkruimel er de geitenkaas in en laat marineren.
3. Giet de linzen af en verwijder de ui en de knoflook. Vermeng het resterende citroensap en de zesde met 2 eetlepels olijfolie en roer dit door de linzen.
4. Dep de artisjokharten en de paprika droog met keukenpapier, snij ze in stukjes en doe ze bij de linzen. Voeg als laatste de gemarineerde geitenkaas en de verse koriander toe.
2. Meng de helft van het citroensap en de zeste met 2 eetlepels olijfolie en korianderpoeder. Verkruimel er de geitenkaas in en laat marineren.
3. Giet de linzen af en verwijder de ui en de knoflook. Vermeng het resterende citroensap en de zesde met 2 eetlepels olijfolie en roer dit door de linzen.
4. Dep de artisjokharten en de paprika droog met keukenpapier, snij ze in stukjes en doe ze bij de linzen. Voeg als laatste de gemarineerde geitenkaas en de verse koriander toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
Is het mogelijk om het recept met een andere kaas te maken ik ben niet gek op geitenkaas:(
Groetjes Martine:p
Martine De Clercq zegt:
Groetjes Martine