Recept
« Terug naar recepten
Salade Nicoise met makreel
PT60M
Salade Nicoise met makreel
Een heerlijk salade nicoise met makreel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
810 kCal energie
29 Gram eiwit
56 Gram vet
48 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
56 Gram vet
48 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Nicoise met makreel te bereiden
Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn.
Marineer de sjalot 5 minuten in de azijn.
Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Meng met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook 7 minuten in ruim kokend water met zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in circa 7 minuten beetgaar.
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing.
Verdeel over 4 borden.
Maak met behulp van 2 eetlepels 4 of 8 ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade.
Marineer de sjalot 5 minuten in de azijn.
Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Meng met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook 7 minuten in ruim kokend water met zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in circa 7 minuten beetgaar.
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing.
Verdeel over 4 borden.
Maak met behulp van 2 eetlepels 4 of 8 ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade.