KookJij

Salade Niçoise

Een heerlijk salade niçoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Zuid Frankrijk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade Niçoise te bereiden

De krieltjes en haricot verts op de gebruikelijke manier koken en af laten koelen.
Blikje tonijn uit laten lekken.
Eieren koken tot ze net hard zijn (6 tot 7 min.)
Op een mooie schaal wat slablaadjes leggen.
De rest van de ingrediënten er bovenop leggen. Je kunt het door elkaar doen, maar ook alle ingrediënten apart op de sla leggen, zodat iedereen kan pakken wat hij lust. De dressing er dan ook in een apart schaaltje bij serveren. Lekker met stokbrood.

Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)

Als je er van houdt kun je er nog kappertjes en reepjes ansjovisfilets aan toe voegen.
Ik zou zeggen: fantaseer naar hartelust.
Het is een zalig recept voor een warme zomeravond en roept herinneringen op aan vakanties.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst