Als je er van houdt kun je er nog kappertjes en reepjes ansjovisfilets aan toe voegen.
Ik zou zeggen: fantaseer naar hartelust.
Het is een zalig recept voor een warme zomeravond en roept herinneringen op aan vakanties.
Recept
« Terug naar recepten
Salade Niçoise
PT20M
Salade Niçoise
Een heerlijk salade niçoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Zuid Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Niçoise te bereiden
De krieltjes en haricot verts op de gebruikelijke manier koken en af laten koelen.
Blikje tonijn uit laten lekken.
Eieren koken tot ze net hard zijn (6 tot 7 min.)
Op een mooie schaal wat slablaadjes leggen.
De rest van de ingrediënten er bovenop leggen. Je kunt het door elkaar doen, maar ook alle ingrediënten apart op de sla leggen, zodat iedereen kan pakken wat hij lust. De dressing er dan ook in een apart schaaltje bij serveren. Lekker met stokbrood.
Blikje tonijn uit laten lekken.
Eieren koken tot ze net hard zijn (6 tot 7 min.)
Op een mooie schaal wat slablaadjes leggen.
De rest van de ingrediënten er bovenop leggen. Je kunt het door elkaar doen, maar ook alle ingrediënten apart op de sla leggen, zodat iedereen kan pakken wat hij lust. De dressing er dan ook in een apart schaaltje bij serveren. Lekker met stokbrood.