Uiteraard zijn er variaties.Maar dat heeft alleen te maken met :
-Welke rauwe groenten gebruik je en welke groene kruiden
-Hoeveel van die groentes en kruiden
-doen we tonijn of ansjovis uit blik of sardientjes)
Recept
« Terug naar recepten
Salade Niçoise
PT20M
Salade Niçoise
Een heerlijk salade niçoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Niçoise te bereiden
*Alle ingredienten staan klaar voor gebruik in hun eigen kommetjes
*Opmaken per bord:
-verdeel de gemengde sla over de borden
-strooi over de sla een mengsel van de groene kruiden
-strooi daar op de uien,knoflook,selderij,paprika ,radijs en
princessebonen
-maak de tonijn met een vork wat los en verdeel over de borden met wat olie
-verdeel de ansjovisfilets over de borden
-verdeel hierover de olijven
-leg eieren en tomaten langs de rand van het bord
-sprenkel hierover de azijn,sjalot en de olie en wees niet al te zuinig
-een paar flinke draaien van de pepermolen en zuinig met zout
*Opmaken per bord:
-verdeel de gemengde sla over de borden
-strooi over de sla een mengsel van de groene kruiden
-strooi daar op de uien,knoflook,selderij,paprika ,radijs en
princessebonen
-maak de tonijn met een vork wat los en verdeel over de borden met wat olie
-verdeel de ansjovisfilets over de borden
-verdeel hierover de olijven
-leg eieren en tomaten langs de rand van het bord
-sprenkel hierover de azijn,sjalot en de olie en wees niet al te zuinig
-een paar flinke draaien van de pepermolen en zuinig met zout