Recept
« Terug naar recepten
Salade van avocado, mango, garnalen en pijnboompitten
PT30M
Salade van avocado, mango, garnalen en pijnboompitten
Een heerlijk salade van avocado, mango, garnalen en pijnboompitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zin in meer
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van avocado, mango, garnalen en pijnboompitten te bereiden
- Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan, let er op dat ze niet te bruin worden. Zet opzij. Meng in een kommetje het sap van een halve citroen met wat peper en zout
- Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan, let er op dat ze niet te bruin worden. Zet opzij. Meng in een kommetje het sap van een halve citroen met wat peper en zout. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop met een vork tot een zachte emulsie.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit en verdeel in fijne plakjes. Schil de avocado’s, verwijder de pit en verdeel in partjes. Besprenkel regelmatig met wat citroensap. Pel de garnalen, maar laat het staartdeel zitten.
- Verdeel de mango, de avocado en de garnalen over een grote schotel. Giet er de saus over en meng voorzichtig. Strooi de pijnboompitten over de salade. Bewaar de salade koel tot ze wordt opgediend.