Recept
« Terug naar recepten
Salade van geitenkaas en spek met frambozendressin
PT35M
Salade van geitenkaas en spek met frambozendressin
Een heerlijk salade van geitenkaas en spek met frambozendressin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van geitenkaas en spek met frambozendressin te bereiden
Pak de geitenkaas in met katenspek (4 plakjes per plak geitenkaas) Leg de ingepakte plakken geitenkaas op een bakplaat en sprenkel over iedere plak ½ eetlepel honing. Zet het geheel ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven (175º).
Frambozendressing
Snipper de ui en hak de peterselie en tijm fijn. Doe dit in een kom en voeg frambozenbier, suiker, peper en zout toe. Roer met een garde alles goed door elkaar en voeg dan langzaam (druppelsgewijs) de olie toe.
Geef er warm stokbrood bij.
Serveren:
Leg de plakken geitenkaas op de schoongemaakte blaadjes gemengde salade en giet er onderstaande dressing overheen.
Frambozendressing
Snipper de ui en hak de peterselie en tijm fijn. Doe dit in een kom en voeg frambozenbier, suiker, peper en zout toe. Roer met een garde alles goed door elkaar en voeg dan langzaam (druppelsgewijs) de olie toe.
Geef er warm stokbrood bij.
Serveren:
Leg de plakken geitenkaas op de schoongemaakte blaadjes gemengde salade en giet er onderstaande dressing overheen.