Recept
« Terug naar recepten
Salade van Gepofte Bietjes met Geitenkaas
PT180M
Salade van Gepofte Bietjes met Geitenkaas
Er zijn tegenwoordig zo veel soorten bietjes met zoveel verschillende kleuren, dat het moeilijk is om te kiezen. Dus waarom niet een paar soorten gebruiken in één gerecht? We kennen de oerbiet, rode biet, gele biet, witte biet, choggia biet.
Zo kan er een kleurig bordje worden gemaakt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van Gepofte Bietjes met Geitenkaas te bereiden
- Leg 2 flinke vellen alu-folie kruislings over elkaar en leg in het midden daarvan je bietjes.
- Leg daar tussen de knoflook de takjes thijm.
- Strooi daarover zeezout en vers gemalen zwarte peper egiet daarover de olijfolie.
- Maak een pakketje van het geheel, zodat het redelijk goed is afgesloten.
- Zet dat in de ovenbakpan en schuif het geheel voor 90 minuten in de oven
- Haal er uit en laat afkoelen tot handwarmte. Snij van de bietjes een dun bodemplaatje af en wrijf vervolgens de velletjes er af. Verdeel de bietjes in 6-8 gelijke stukken.
- Voor de salade gebruiken we alleen de bietjes. De rest kan op een andere wijze worden verwerkt.
- Doe de bietjes in een grote kom en voeg toe de stukjes appel en de blaadjes dragon.
- Maak van de olie, azijn, peper en zout een dressing.
- Roer de dressing door de bietenmix en verdeel dat over de bordjes.
- Verdeel de verkruimelde geitenkaas over de bordjes en kruimel daar overheen de grof gehakte walnoot.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge rosé wijn.