Recept
« Terug naar recepten
Salade van geroosterde wortels, kikkererwten en feta
PT50M
Salade van geroosterde wortels, kikkererwten en feta
Een heerlijk salade van geroosterde wortels, kikkererwten en feta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van geroosterde wortels, kikkererwten en feta te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortels. Snij ze in staafjes en giet ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 25 min in de oven. Schep de wortels af en toe om tijdens het bakken.
- Spoel de kikkererwten en verwarm ze. Haal de pitjes uit de granaatappel. Hak de pinda’s.
- Maak een vinaigrette van 4 el olijfolie en het citroensap en kruid met peper en zout. Serveer de wortels, de kikkererwten, de granaatappelpitten, de pinda’s en de verkruimelde feta op borden en breng op smaak met de vinaigrette. Versier met blaadjes oregano en dien op.