Recept
« Terug naar recepten
Salade van kleine aardappelen, bloedworst en witloof
PT30M
Salade van kleine aardappelen, bloedworst en witloof
Een heerlijk salade van kleine aardappelen, bloedworst en witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van kleine aardappelen, bloedworst en witloof te bereiden
Kook de geschilde aardappelen drie vierde gaar in licht gezouten water en laat vervolgens enkele minuten rusten in het kookvocht, zonder te verhitten.
Hou ze warm onder een natte handdoek.
Snijd intussen het witloof ‘en julienne' (in kleine staafjes) en besprenkel met een lepel sherryazijn.
Bak de bloedworsten in boter, op een laag vuur, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak het witloof en de slablaadjes aan met de notenolie en de overgebleven azijn.
Kruid met peper en zout.
Schik de bloedworst, de salade en de aardappelen in ruime borden.
Hou ze warm onder een natte handdoek.
Snijd intussen het witloof ‘en julienne' (in kleine staafjes) en besprenkel met een lepel sherryazijn.
Bak de bloedworsten in boter, op een laag vuur, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak het witloof en de slablaadjes aan met de notenolie en de overgebleven azijn.
Kruid met peper en zout.
Schik de bloedworst, de salade en de aardappelen in ruime borden.