Recept
« Terug naar recepten
Salade van krieltjes, dille en rode uien
PT60M
Salade van krieltjes, dille en rode uien
Een heerlijk salade van krieltjes, dille en rode uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van krieltjes, dille en rode uien te bereiden
Snijd de uien in dunne ringen, azijn erbij en laat de uien hierin marineren.
Kook de krieltjes gaar in lichtgezouten water.
Giet af, en snijd ze als ze nog warm zijn in de lengte doormidden en doe ze in een kom.
Houd de uienringen apart en giet de uienazijn over de krieltjes en meng er de peper en het zout door.
Voeg er 4 eetlepels olijfolie toe, goed roeren.
Laten afkoelen. Als laatste de uiringen en de dille er doorroeren.
Kook de krieltjes gaar in lichtgezouten water.
Giet af, en snijd ze als ze nog warm zijn in de lengte doormidden en doe ze in een kom.
Houd de uienringen apart en giet de uienazijn over de krieltjes en meng er de peper en het zout door.
Voeg er 4 eetlepels olijfolie toe, goed roeren.
Laten afkoelen. Als laatste de uiringen en de dille er doorroeren.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Smaakt heerlijk bij vette vis (zalm of makreel), of bij lamsbout of kip.