Recept
« Terug naar recepten
Salade van krokant gebakken langoustines
PT45M
Salade van krokant gebakken langoustines
Een heerlijk salade van krokant gebakken langoustines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
vlam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van krokant gebakken langoustines te bereiden
Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal
Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswater schrikken en op een zeef uitlekken
Laat de kreeftenfumet, de vanilleazijn, het sinaasappelsap en de gevogeltebouillon tot eenderde inkoken
Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie door en voeg op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes toe
Breng de dressing op smaak met peper en zout
Schik de veldsla en de haricots verts op de borden
Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn
Schenk de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op
Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswater schrikken en op een zeef uitlekken
Laat de kreeftenfumet, de vanilleazijn, het sinaasappelsap en de gevogeltebouillon tot eenderde inkoken
Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie door en voeg op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes toe
Breng de dressing op smaak met peper en zout
Schik de veldsla en de haricots verts op de borden
Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn
Schenk de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op