Recept
« Terug naar recepten
Salade van licht gerookte ossenhaas met sinaasappel
PT45M
Salade van licht gerookte ossenhaas met sinaasappel
Een heerlijk salade van licht gerookte ossenhaas met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairgildezeeland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van licht gerookte ossenhaas met sinaasappel te bereiden
Rook de ossenhaas 8 min. in de rookoven.
Bestrooi de ossenhaas met peper, zout en bak vervolgens aan in boter en gaar verder in de oven ± 140 °C, kerntemp: op 48°C.
Snijd het spek in kleine reepjes en krokant bakken.
Snijd de uien in dunne ringen. Roer 100 gr. tempurameel en 160 gr water (ijskoud) tot een beslag (maak zoveel als nodig is). Dit hoeft niet glad te zijn. Doop de uiringen in het beslag en bak deze in een wok en gebruik royaal olie .
Sinaasappels uitsnijden (partjes); gebruik eventueel vocht voor de dressing.
Pijnboompitjes roosteren in de pan.
Dressing:
Meng de ingrediënten breng op smaak met sinaasappelsap en wat poedersuiker.
Bestrooi de ossenhaas met peper, zout en bak vervolgens aan in boter en gaar verder in de oven ± 140 °C, kerntemp: op 48°C.
Snijd het spek in kleine reepjes en krokant bakken.
Snijd de uien in dunne ringen. Roer 100 gr. tempurameel en 160 gr water (ijskoud) tot een beslag (maak zoveel als nodig is). Dit hoeft niet glad te zijn. Doop de uiringen in het beslag en bak deze in een wok en gebruik royaal olie .
Sinaasappels uitsnijden (partjes); gebruik eventueel vocht voor de dressing.
Pijnboompitjes roosteren in de pan.
Dressing:
Meng de ingrediënten breng op smaak met sinaasappelsap en wat poedersuiker.