Recept
« Terug naar recepten
Salade van makreel,champignons en tauge
PT20M
Salade van makreel,champignons en tauge
Een heerlijk salade van makreel,champignons en tauge recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van makreel,champignons en tauge te bereiden
De citroen doormidden snijden en de helft uitpersen.Van de tweede helft 2 schijfjes snijden en de rest bewaren.De champignons schoon maken en in plakjes snijden.Het vel en de evt.graatjes van de makreelfilet verwijderen en de vis in stukjes verdelen.In een pannetje het water en het citroensap aan de kook brengen en de champignons hierin ca.5 min.laten koken.Gedurende de laatste min.de taugé meekoken.De champignons en de taugé afgieten in een zeef,met koud water afspoelen en laten uitlekken.In een kom de champignons,taugé en de stukjes vis scheppen.De olie en wat peper en zout erdoor mengen.De rest van de citroen over de salade uitknijpen.In 2 glazen een slablad leggen en op de rand een schijfje citroen steken.De slade over de glazen verdelen.
Truus zegt: