Recept
« Terug naar recepten
Salade van paling met appelstroop
PT15M
Salade van paling met appelstroop
Een heerlijk salade van paling met appelstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van paling met appelstroop te bereiden
Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de stroop doopt een vierkant op elk bord. Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de veldsla.
Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla. Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijsvierkant (zie foto) en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar. Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak. Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.
Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla. Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijsvierkant (zie foto) en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar. Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak. Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.